Particulieren Financieringen
Terug

Doorlopend hypotheek krediet

Het doorlopend hypotheek krediet is een doorlopend krediet met uw eigen huis als onderpand. De overwaarde van uw huis is de basis voor financiële uitbreiding.
Voor de bepaling van de overwaarde wordt uitgegaan van maximaal 150% van de executiewaarde van uw woonhuis. Als u kiest voor een aflossingsvrij doorlopende hypotheek krediet, wordt er uitgegaan van maximaal 75% van de executiewaarde. De executiewaarde is de waarde van uw woonhuis bij gedwongen verkoop. De minimum kredietlimiet bedraagt € 10.000,=. De maximum kredietlimiet wordt in overleg met u bepaald en is afhankelijk van de overwaarde van uw woning, uw inkomsten en lasten.
Er is in principe geen leeftijd waarop het krediet beëindigd dient te zijn. Bij het bereiken van de 60-jarige leeftijd vindt afbouw van de limiet plaats naar maximaal 75% van de executiewaarde van de woning.

U hoeft natuurlijk niet het gehele bedrag in één keer op te nemen, u kunt dit ook in gedeelten doen. U heeft dan altijd een financiële reserve waar u naar eigen inzicht gebruik van kunt maken. Ook bij het doorlopend hypotheek krediet kunt u boetevrij extra aflossen. De renteberekening is hetzelfde als bij een doorlopend krediet.
Overigens gelden voor het doorlopend hypotheek krediet andere tarieven. Deze zijn vanwege de hypothecaire dekking beduidend lager dan de tarieven van een doorlopend krediet.

Het doorlopend hypotheek krediet is interessant voor u als u in het bezit bent van een eigen woning met overwaarde. Daarnaast wordt gekeken naar het saldo van een eventueel reeds lopende hypotheek. Het krediet kan worden afgesloten als een eerste of als een tweede hypotheek. Met het doorlopend hypotheek krediet kunt u het vermogen dat in uw huis zit weer beschikbaar maken, zodat u altijd een financiële reserve achter de hand hebt.